Nostalgie in Lier en Kessel

IMG_6294.jpegWat doet een mens wanneer het op een zaterdag om 12u30 regent dat het giet en er zo’n tweeënhalf uur later de tweede match van “onze” Rode Duivels op TV te bewonderen is ?

Een normaal mens gaat dan in de zetel zitten en kijkt naar het voetbal. Gelukkig ben ik niet normaal. Ik ben namelijk in mijn auto gestapt en ben naar Lier gereden. Daar had ik om 13u afgesproken met Conny.

Omdat er geen “officiële” wandelingen in de buurt waren, tenminste toch geen wandelingen die me interessant leken, en omdat ik morgen naar Dessel trek voor een dagje Graspop had ik voor vandaag een wandeling tussen Lier en Kessel uitgestippeld.

Via de “gewone” weg naar Kessel om dan via de oevers van de Nete terug naar Lier te stappen. Het was behoorlijk rustig onderweg al waren we echt niet de enige die geen interesse hadden in de voetbal. In Brasserie Het Badhuis in Kessel waar we even stopten om een theetje te drinken stond zelfs geen TV ! Stel je voor … een café zonder voetbal ! Overigens wel een heel gezellig café waar het leek alsof je een stap terug in de tijd zette.

IMG_6260.jpeg

Effectief een stap terug in de tijd gezet heb ik op het einde van de wandeling gedaan. Ik was daarvoor al gepasseerd aan Het Voske waar ik vroeger, toen ik op school en op internaat zat in Lier, geregeld binnenstapte om wat snoep te kopen of om curryworsten met currymayonaise te kopen. Aan het Kardinaal Mercierplein zijn we dan Drankhuis In ’t Kruisken binnengestapt. Dat ze de naam van het plein willen wijzigen naar Filips en Johannaplein kan me niet schelen maar aan de naam van ’t Kruisken mogen ze niet raklen.

Vroeger was dat niet alleen het stamcafé van De Kreuners maar ook ik heb daar geregeld een deel mijn woensdagnamiddag doorgebracht.

Daar vernomen we trouwens ook dat “onze jongens in Frankrijk” terug de beste voetballers ter wereld waren en dat Marc Wilmots de beste trainer ooit is. Ik dacht echter dat ik vorige week iets anders had gehoord maar ja … ik zal me vergist hebben zeker?

Terzijde … we hebben 12,50 km gewandeld.

IMG_6272.jpeg

IMG_6265.jpeg

wandelen 20160618.JPG

Meer foto’s ? KLIK HIER