Drents-Friese Wold Route

Dag twee in Drenthe.

Na een uitgebreid (en heel lekker) ontbijt de huurfiets van stal gehaald en vertrokken voor de Dents-Friese Wold Route.

Via Dieverbrug ging het naar Diever. Daar staat niet alleen Hunnebed D52 maar ook een Midzomernachtsdroombeeldje dat herinnert aan de plaatselijke traditie waarbij er in het openluchttheater toneelstukken van Shakespeare worden gebracht (en dat al meer 70 jaar).

Even verderop fietste ik dan het Nationaal Park Drents-Friese Wold in. Voornamelijk bosgebied maar het Aekingerzand werd door Staatsbosbeheer kaalgekapt om het unieke stuifzandkarakter van het gebied te bewaren. Fietsen tussen de duinen is trouwens niet zo simpel, zeker niet met de wind van vandaag. En de schapen steken ook zo maar over zonder eerst naar links of naar rechts te kijken. Ik heb zelfs even in Friesland gezeten maar ben niet blijven”plakken” in Appelscha. Daar was het trouwens behoorlijk druk. Met een tochtje naast het Blauwe Meer (ontstaan door zandafgraving die al sinds 1905 wordt uitgevoerd) kwam ik terug aan Hotel Wesseling en kon ik terugkijken op een geslaagde tweede dag.

route 02.JPG

IMG_5727.JPG

IMG_5733.JPG

IMG_5747.JPG

IMG_5801.JPG

Meer foto’s ? KLIK HIER