Dwingelderveldroute (Drenthe 1)

Hoewel ik eigenlijk nauwelijks de tijd heb gehad om van werk-modus om te schakelen naar vakantie-modus ben ik dus vanaf vandaag officieel met vakantie.

Beter nog, ik bevind me zelfs in het buitenland. Het is weliswaar “maar” Dwingeloo in de Nederlandse provincie Drenthe maar het is buitenland. Het is trouwens ook maar voor vijf dagen, een echte shortbreak dus maar wel een break die nodig was.

De rit naar Dwingeloo ging vrij vlot, een twintigtal minuutjes aanschuiven in de buurt van Zwolle buiten beschouwing gelaten. Gelukkig kon ik onmiddellijk inchecken in het hotel zodat ik rond een uur of één mijn huurfiets kon afhalen.

Ik koos voor de Dwingelderveldroute die zo’n 40 km lang moest zijn. Al vrij kort na de start moest ik helaas vaststellen dat de routebeschrijvingen die ik had niet al te best zijn. Ze zijn minstens 3 jaar oud en aan herziening toe. Ik had gelukkig ook een grote fietsknooppuntenkaart van Drenthe meegekregen. En die heeft er uiteindelijk voor gezorgd dat ik terug aan mijn hotel ben geraakt.

Maar verder is het hier wel mooi fietsen. Eindeloze landschappen, behoorlijk wat water (een must voor mij) en veel dieren. Ik ben zelfs Schotse Highlanders tegengekomen. Wat ik ook ben tegengekomen is wind. Zo’n ambetante tegenwinden. Morgen staan er zo’n 50 kilometers op het programma.

IMG_5626.JPG

IMG_5641.JPG

IMG_5693.JPG

route 01.JPG

Meer foto’s ?   KLIK HIER