Stappen in Jut

Ondertussen zijn we één week na de Zotte 50.

Vorig jaar zou de kans groot zijn geweest dat ik dan rustig in de zetel zou zijn blijven liggen. Zeker omdat ik morgen voor 5 dagen op fietsvakantie naar Drenthe vertrek.

Maar dat is nu het voordeel van een “wandelmaat” te hebben. Dan maak je afspraken en die afspraken probeer je zoveel mogelijk te eerbiedigen.

Daarom vertrok ik kort na de middag naar Koningshooikt waar de lokale KWB “Stappen door Jut” op de agenda had gezet. Ik had met Conny afgesproken op parking in de Eikenboslaan. We kwamen er bijna gelijktijdig aan. De benen en armen voorzien van een flinke laag zonnespray (factor 50) en we waren klaar voor het vertrek.

Ik wilde eigenlijk de 10 km doen maar die bleek plots 12,2 km te zijn. Dat was dus ruim twee kilometer meer dan gepland maar ja, de andere keuzes waren 15 km (te ver) en 5 km (de moeite niet om de wandelschoenen voor aan te doen).

Het was niet de mooiste wandeling die we dit jaar al hebben gedaan maar we hebben toch weer enkele bijzondere mooie hoekjes van onze provincie gezien. Naar het einde toe kwam de vrees dat we het niet droog zouden houden. Daarmee bedoel ik uiteraard droog van de regen, droog van het zweet zou niet lukken want dat stroomde in beken van mijn rug en mijn voorhoofd.

Maar het is ons gelukt. Op enkele druppels na hebben we het volledig droog gehouden. Het gerommel en die enkele bliksemschichten waren er dus alleen maar om ons bang te maken.

Uiteindelijk stonden er 12,50 km op de teller. Ik moet toegeven dat ik gedurende de laatste twee kilometer die zotte 50 van vorige week nog wel voelde. Maar ik ben wel blij dat ik ben gaan wandelen. Dat had ik echt wel nodig na een bijzonder zware (en vaak frustrerende) werkweek. Het verschil met de fietsweek die eraan komt is immers dat, wanneer je met twee bent, er altijd één iemand kan zagen terwijl de andere luistert (en omgekeerd). En dat kan echt deugd doen.

wandelen 20160605.JPG

IMG_5592.jpeg

IMG_5598.jpeg

IMG_5613.jpeg

Meer foto’s ? KLIK HIER