Zenuwen

Het begint nu toch wel echt te korten. Nog 4 keer slapen en het is tijd voor de Zotte 50 van Gheel.

Hoe het komt weet ik niet maar ik lijk wel zenuwachtig te zijn. Ik heb nochtans goed getraind (al 370 km gewandeld dit jaar ten opzichte van 400 km het afgelopen jaar). En naar mijn gevoel is mijn conditie beter dan ooit. Zelfs beter als in 2008 en 2009 toen ik respectievelijk de Roparun en de Marathon van Dublin heb gelopen.

En toch loop ik hier als een beginneling rond en kan ik bijvoorbeeld maar niet besluiten welke schoenen ik ga aandoen : mijn “nieuwe” schoenen die ik al drie maanden bijna dagelijks draag (gedurende 12 uur) of mijn “oude” schoenen die vorig jaar nog de 44 km van de Nacht van de Maan tot een goed einde hebben gebracht?

En wat neem ik mee? Een rugzak(je) of een heuptasje? Eten en drinken moet ik in principe niet meenemen omdat de organisatie ruimschoots in bevoorrading voorziet? Maar ja, als het warm wordt dan is een extra fles water altijd handig. En zo kom ik op het weer dat “wisselvallig” zal zijn. Regenjas meenemen of niet ? Lange of korte broek ?

zotte50route.jpg

Enfin … was het al maar zaterdag rond 6u ’s ochtends … Gelukkig is er morgen Bryan Adams die even voor afleiding komt zorgen.