Fietsontbijt

Facebookgebruikers weten dat Facebook zo af en toe eens een herinnering naar je kop slingert. Bij mij zijn dat tegenwoordig vooral herinneringen aan de Roparun en ook wel aan de Antwerpen Fietsdag.

Die herinneringen zijn meestal niet prettig: klapband, afgebroken trapas, afgebroken stuur, lekke band … Gelukkig niet allemaal op dezelfde dag maar er was elke keer wel iets. Sinds een jaar of twee organiseert VIVIUM deze fietsdag, inclusief uitgebreid ontbijt, in eigen beheer op een andere datum.

Daarom besloot ik om nog eens mee te doen. De wekker vanochtend een uurtje vroeger gezet en om kwart voor zes zat ik al op de fiets richting Antwerpen. Nagenoeg geen wind en het beetje wind dat er wel was kwam uit de goede richting. Ook de rode lichten (of beter gezegd groene lichten) werkten mee. Ik was dan ook ruim op tijd in Antwerpen, kon op mijn gemakske een douche nemen en om half acht als een van de eersten genieten van het uitgebreide ontbijt dat onze chef had klaargemaakt.

De terugweg vanavond ging iets minder vlot. Niet alleen was er gevoelig meer wind, hij kwam ook nog uit de verkeerde richting. Ik koos wel voor een alternatieve route die zo’n 2,5 km langer was. Ondanks de tegenwerking ging het toch nog redelijk vlot.

Belangrijkste van de dag : de vloek van de fietsdag blijkt niet meer te bestaan ! Geen stukken gehad vandaag.

fietsontbijt heen.JPG

fietsontbijt terug.JPG