Werfteling XVIII

Het weer was eerlijk gezegd toch niet zo mooi als het leek, tenminste niet tijdens de wandeling in Heist-op-den-Berg.

De KWB van Heist-Statie organiseerden vandaag hun 18de Werfteling. Plaats van vertrek en aankomst was de parochiezaal in Heist-Station. Eigenaardig genoeg was er meer dan voldoende parking voorzien en er waren nog behoorlijk wat lege plekken. Ik heb al wandelingen gedaan bij veel slechter weer met veel meer wandelaars.

Misschien nog eigenaardiger was het feit dat wandelbuddy Conny me voor was en ons al ingeschreven had toen ik aan het startpunt van de wandeling was. Een wandeling die best wel meeviel maar zeker niet bij de mooiste van dit jaar hoort. Wij kozen voor de 12 km.

Al snel zaten we in de Averegten en daar liep het even mis. Het was er bijzonder druk vanwege veel families met kleine kindjes en ook nog gewestdag van de Chiro.

Ter hoogte van de “grote parking” wees de pijl duidelijk naar links maar dat had eigenlijk rechtdoor moeten zijn. Dit heeft ons een omweg van ruim 1,5 km gekost, een omweg waarbij we zelfs over een omheining van ruim een meter moesten klimmen.

Na het rustpunt, toen we al ruim 8,5 km op te teller hadden staan, besloten we om verder het parcours van de 8 km af te werken en het parcours van de 12 te laten voor wat het was. Toen we uiteindelijk terug aan de parochiezaal waren stonden er 13,10 km op de teller. Eigenlijk waren dat er 13,50 omdat ik te laat mijn startknop had ingedrukt.

We waren trouwens net op tijd binnen om Tom Boonen NIET Parijs-Roubaix te zien winnen. ’t Schijnt wel een mooie koers te zijn geweest maar ik heb er dus niks van gezien.

IMG_5272.jpeg

IMG_5282.jpeg

IMG_5273.jpeg

wandelen 20160410.JPG