ECG

ECG_Principle_fast.gifVandaag nog eens een dagje vakantie genomen.

In eerste instantie om naar de dokter te gaan voor mijn driemaandelijkse controle. ’t Was de eerste van ’t jaar en dat betekent dus groot onderhoud. Heel groot onderhoud zelfs want was er zelfs een ECG bij. Dat was nieuw voor me. Je gaat daar liggen, krijgt een tiental zuignappen op je lichaam samen met klemmen rond de polsen en enkels en na enkele minuten krijg je zo’n minuscuul strookje mee.

Het enige dat ik zag waren pieken en dalen en een hartslag in rust van 62. De dokter zag er veel meer in. Goedwerkende hartkleppen, geen infarctjes en nog veel meer. Niets om zorgen over te maken in ieder geval. Ik was wel aangenaam verrast door die hartslag van 62. Dat heb ik, voor zover ik weet, niet gehad toen ik nog veel ging lopen. Wandelen (en stoppen met roken) lijkt me dus te bevallen.

Voor de rest leek alles ook in orde te zijn al is het nog even het resultaat van het bloedonderzoek afwachten maar daar verwachten we weinig spectaculairs.

Voor de rest heb ik al veel in Wales gezeten, virtueel tenminste, op zoek naar geschikte wandelingen. Dat ging vorig jaar in Schotland toch wel iets vlotter.