Moord aan de balie

John Claes, topadvocaat uit Lier, wordt vermoord teruggevonden in Hotel Felix op het Zimmerplein.

Claes had de avond voordien ingecheckt in het hotel omdat hij ruzie had met zijn vrouw.

Het is aan Commissaris Bruno Somers en hoofdinspecteur Paul de Winter om te onderzoeken oif de moort te maken heeft met dossiers waar de advocaat aan werkte.

Niet veel later wordt een tweede advocaat vermoord. Bram Van Cleemput wordt neergeschoten terwijl hij zijn hond uitlaat.

Van Cleemput is medevennoot van het kantoor van Claes. Hij staat bekend als de man die de regeltjes zo goed kent dat hij menig verdachte heeft vrij gekregen omwille van procedurefouten.

Als ook nog een gerechtsjournalist van De Standaard wordt teruggevonden, vastgebonden, gefolterd en vermoord, wordt het duidelijk dat er iets mis is in het gerechtelijk milieu …

Moord aan de Balie is de vijfde politiethriller in de reeks ‘Somers en De Winter” van Ludo Geluykens Hert is wel duidelijk te merken dat Geluykens groeit. Zijn eerste verhaal (Moord op de Scheidsrechter) is nog behoorlijk naïef maar wel leuk om lezen. Moord aan de Balie is gewoonweg goed.

Voorlopig is het wel de laatste die ik kan lezen. Nummer 4 in de reeks (Losgeld voor een kind) moet ik nog ergens vinden.

In afwachting ga ik nog eens terug naar de 13e eeuw in gezelschap van Karen Maitland in The Raven’s Head. .

baliegroter.JPG