Het land van Nete & Aa

Zondag, kwart voor acht ’s morgens. Van die beloofde zon is niet veel te zien. Integendeel, er vallen zelfs nog druppels uit de lucht. Je kan ze op één hand tellen maar er vallen wel druppels.

Ik besluit om toch maar naar de Kempenlaan te stappen, meer bepaald naar wandelknooppunt 92, het begin van mijn wandeling voor vandaag. Via de Hildering, de Lepelstraat en de Dijkbaan kom ik al snel in het Schupleer, een klein natuurgebiedje aan de Aa.

Via het Heiken kom ik al snel aan de oevers van de Kleine Nete op de grens tussen Vorselaar en Herentals. Die oevers zal ik enkele kilometers volgen tot aan het sportcentrum. Mijn enige gezelschap zijn de vogels, al hoor ik ze meer dan ik ze zie. Ik zie wel, tot twee keer toe, een ijsvogeltje maar die gaan zo snel dat ze moeilijk te fotograferen vallen. Ik zal nog een keer terug moeten gaan met een zeteltje en gewoon wachten.

In Herentals maak ik de oversteek richting Toeristentoren. De toren was er nog maar ze hadden er blijkbaar niet op gerekend dat er toeristen zouden komen want alles was potdicht. Het was nochtans druk in de bossen. Vooral mountainbikers.

Na een kleine stukje op Peujels grondgebied zat ik terug in mijn eigen dorp, deze keer langs de oevers van de Aa. Ondertussen was de zon er wel een beetje doorgekomen en kwam ik tot de vaststelling dat ik veel te warm was aangekleed.

Na exact 4 uur wandelen en 20,64 km op de teller was ik terug thuis.

Na de middag nog een korte uitstap naar ’t IJssloeberke in Tielen gemaakt en een beetje gezondigd maar na zo’n sportief weekend had ik het wel verdiend.

wandelen 20160403.JPG

IMG_5177.jpeg

IMG_5184.jpeg

IMG_5226.jpeg

IMG_5230.jpeg

Meer foto’s ? KLIK HIER