Koperdorpwandeling

Omdat er morgen, op Pasen, geen wandelingen georganiseerd worden, had ik vandaag op Stille Zaterdag afgesproken om te gaan wandelen.

Plaats van afspraak was Sint-Jozef-Olen, alias Olen Fabriek, het “koperdorp”. Bij aankomst had ik verwacht dat het zoeken zou worden naar een parkeerplaatsje. Dat viel echter heel goed mee. Goed nieuws voor mij, slecht nieuws voor de organisatoren. Want veel parkeerplaats betekent immers weinig wandelaars. En dat ondanks het goede weer.

Een bijkomend voordeel (voor ons toch) van weinig wandelaars aan de start is dat je meer kunt genieten van de rust onderweg. En die rust was er zeker.

De wandeling startte door de huizen die vroeger bij Olen Fabriek hoorden, m.a.w. de huizen van de arbeiders en bazen die ruim honderd jaar geleden werden gebouwd samen met de fabriek. Die fabriek, of althans de schoorsteen ervan, zou altijd wel ergens in de buurt zijn.

Maar verder was het vooral stil en genieten van de natuur. Het rustmoment was in één van de meest bizarre cafés die ik ooit heb gezien. Het leek eerder een tweedehands winkel. Salonzetels gemengd met barkrukken en allerlei verzamelobjecten tegen de muur en in kasten. Bizar maar wel leuk.

Na 12,75 km waren we terug aan het vertrekpunt waar er, alweer weinig volk in de zaal zat. Afgaande op het weerbericht voor de rest van het Paasweekend ben ik blij dat we vandaag onze wandeling al hebben gehad. Normaal gezien gaan we maandag nog naar Schriek maar dat zal dus echt wel van het weer afhangen.

IMG_5111.jpeg

IMG_5120.jpeg

IMG_5125.jpeg

Meer foto’s ? Klik Hier