Goede Vrijdag

WP_20160325_10_31_48_Pro.jpgGoede Vrijdag. De dag waarop, volgens het katholieke geloof, Jezus zijn leven gaf om dat van ons te redden.

Goede vrijdag is echter ook om andere redenen goed.

Ten eerste omdat ik vandaag “onzen Blacky” ben gaan halen in de garage. Ik moet toegeven dat het de laatste paar dagen echt wel begon te kriebelen. In de garage in Zoersel waren toch wel een beetje teleurgesteld. Hij bleek immers een goeie opener voor een verkoopsgesprek.

Hoe zijn de eerste indrukken ? Het is, na 15 jaar, wennen aan vier deuren en vooral aan de kleiner ruiten. Het is ook wennen aan de getinte ruiten achteraan. Maar het is vooral opletten. Opletten om niet te snel te gaan. Even het gaspedaal indrukken en naar tweede versnelling schakelen en ik zit aan 60km/u. Nog wat gas bijgeven en een versnelling hoger en de naald gaat richting 100 km/u. Heel prettig rijden maar wel gevaarlijk als je weet dat je meestal niet sneller mag dan 50 of 70 km/u.

WP_20160325_18_16_46_Pro.jpg

Het is ook nog een goede vrijdag geworden omdat ik nog flink pak ecocheques en cadeaucheques had liggen. Na een bezoekje aan A.S. Adventure en Standaard Boekhandel kan ik met vreugde meedelen dat de bijna alle cheques verdwenen zijn.

WP_20160325_18_46_48_Pro.jpg