De Averegten

Eigenlijk stond er dit weekend een wandeling in O.L.V. Waver op het programma.

Maar omdat ik morgenvoormiddag moet werken heb ik mijn plannen gewijzigd. Normaal gezien moet de klus morgen tussen 10u en 12u geklaard zijn maar de ervaring leert me dat dit al eens durft uit te lopen.

Om toch maar zeker te zijn dat er dit weekend wordt gewandeld had ik eerder deze week al aan wandelbuddy Conny gevraagd of er op zaterdagnamiddag kon worden gewandeld. Het antwoord was gelukkig positief.

Bij gebrek aan een georganiseerde wandeling in de buurt hadden we afgesproken in De Averegten. Vroeger ging ik daar geregeld joggen maar nu had ik een tochtje van om en bij 10km uitgestippeld via www.wandelknooppunt.be . Niet alleen uitgestippeld maar ook afgedrukt. Alleen jammer dat ik het in de verkeerde jas had gestopt (of dat ik de verkeerde jas heb aangedaan om te gaan wandelen).

Gelukkig bestaan er tegenwoordig smartphones zodat ik vóór we vertrokken nog snel de knooppunten op een blaadje papier kon schrijven. Slechts één misser onderweg maar verder zonder enig probleem rondgeraakt. En alweer enkele mooie stukjes Neteland gezien.

Na een tussenstop in Brasserie De Krabber in Itegem (waar ze geen Coca Cola bleken te hebben maar wel dat andere donkere vocht) kwamen we terug in de Averegten om daar de schattigste lammetjes ooit te zien. Net als elk jaar lopen er weer veel rond.

Nog even nagenieten op het terras van het Boshuis (binnen was er geen stoeltje meer vrij) en dan terug naar huis. Alweer een geslaagde wandelnamiddag.

wandelen 20160319.JPG

IMG_5304.jpeg

IMG_5305.jpeg

IMG_5306.jpeg

IMG_5296.jpeg