De jaarclub

Het vijftienjarig bestaan van jaarclub Artemis mag niet ongemerkt voorbijgaan.

En dus vertrekken Dominique en haar vriendinnen voor een lang weekand naar het winterse Wenen. Deze keer mogen ook de partners mee. De ietwat bazige Suzan heeft een gezellig huis gereserveerd.

Na een dag in de sprookjesachtige stad is het ’s avonds een en al gezelligheid aan de open haard. De wijn vloeit rijkelijk en de jaarclubgenoten halen herinneringen op aan vroeger.

Er wordt ook stilgestaan bij het overlijden van Daniëlle die in haar eerste studiejaar zelfmoord pleegde. Tenminste … dat werd toen aangenomen. Volgens Maria, die behoorlijk aangeschoten is, zou het wel eens geen zelfmoord kunnen geweest zijn. Daniëlle zou wel eens opzettelijk van het dak kunnen geduwd zijn. De gezellige sfeer is plotsklaps weg en iedereen besluit dan maar om te gaan slapen.

Wanneer de Dominique de volgende dag Maria dood in bed terugvind begint ze te twijfelen. Is het een natuurlijke dood, zoals de Oostenrijkse politie zegt of is er meer aan de hand? Maar als er meer aan de hand is, wie is dan de dader ? Eén van haar vriendinnen of één van hun partners ? En heeft het echt iets te maken met de tragische gebeurtenis van 15 jaar geleden ?

De Jaarclub van Linda Van Rijn is een vlotlezende thriller met een verrassende ontknoping. Mijn eerste kennismaking ook met Van Rijn maar ik heb zo’n vaag vermoeden dat het daar zeker niet bij zal blijven. Maar eerst ga ik nog enkele weken genieten van de avonturen van Somers & De Winter, de Lierse speurders van Ludo Geluykens waarvan er eerder deze week 3 boeken zijn toegekomen met de post.

boeken, van rijn, geluykens