Spookrijder

Ik was er niet gerust in vandaag. De afgelopen weken liep het niet echt vlotjes. Wat zou het dan vandaag geven? Het is nog altijd druk op ’t werk. Ik heb afgelopen weekend 30 km gewandeld. En, op weg naar Lier, ben ik ontsnapt aan een frontale botsing die, als ik er niet aan was ontsnapt, mogelijk fataal zou zijn geweest.

Ik zag in de verte een wagen uitwijken naar het andere rijvak, het mijne dus. Ik begon ook al naar rechts uit te wijken maar veel ruimte was er niet. Een halve meter gravel en een halve meter gras met daarnaast minstens een meter gracht. Gelukkig had hij me nog net op tijd gezien en ging hij terug naar zijn rijvak maar het was toch even schrikken.

Misschien was het daarom dat het joggen behoorlijk vlot ging, toch veel vlotter dan de afgelopen weken. We klokten af op 4,20 km in 31:16, zonder adempauzes onderweg. Bijkomend pluspunt is uiteraard dat we weer bijgepraat hebben. Toch zal ik blij zijn wanneer we binnen een paar weken terug kunnen overschakelen naar onze zomerronde.

lopen 20160308.JPG