Kessel – Lentetocht

Na de rustige wandeling gisteren was het vandaag tijd voor een “wedstrijdwandeling”. Het moest nog half acht worden toen ik in de auto stapte en vertrok naar Kessel-Statie. Daar organiseerde Wandelsport Vlaanderen Club 76 uit Merksem haar Lentetocht. Het voordeel van zo vroeg te vertrekken is dat je nog vrij vlug een parkeerplaats kunt vinden.

Om tien voor acht begon ik, in een miezerig smosregen aan mijn tocht van 21km. Het gemiezer hield er gelukkig vrij snel mee op. De eerste kilometers brachten me naar de Kesselse Heide. Vandaar ging het verder naar het Fort van Kessel. Na 7,5 km kon ik een eerste break nemen in Basisschool Bisterveld.

Na de koffie even goed opletten en zorgen dat ik het pijltje “21 km 1ste keer” naar links nam en niet “21km 2de keer” naar rechts. Naar links brachten onder andere de Voetweg, de Hemelse Weg en de Helleweg ma naar de oevers van de Grote Nete (wel een kant van de Nete die ik nog nooit gezien had). Via de Bartstraat en het centrum van Kessel kwam ik voor een tweede keer aan Bisterveld.

Ondertussen stonden er 17 km op de teller en met de dreigende wolken in de verte besloot ik om er een “dash & splash” van te maken. Met andere woorden, even gaan plassen om daarna even kort bij te tanken. Er was zelfs geen tijd om even te zwaaien naar (collega) Leni, Toon en Juul. Je weet hoe dat gaat hè ? Als de finish in zicht is …

Uiteindelijk heb ik afgeklokt op 20,87 km waar ik 3u48 voor nodig had. Op het einde begon ik de 10 km van gisteren wel te voelen maar op dit moment voelt alles goed aan. Of dat morgen nog het geval zal zijn ? Only time will tell. Ik was wel blij dat ik mijn nieuwe wandelschoenen (de Meindl Tauern 2 GTX) niet heb aangedaan. Het was immers weer een “vettige” wandeling. De keuze was soms wel moeilijk : kies ik voor de modder in het midden of voor de enkeldiepe plassen aan de zijkanten.

wandelen 20160306.jpg

Ik heb in ieder geval een heel mooie wandeling gemaakt en bijzonder mooie plekjes in Kessel gezien. Maar ik ben vooral weeral 30 km dichter bij de Zotte 50 !

IMG_5210.jpeg

IMG_5218.jpeg

IMG_5244.jpeg

Meer foto’s ? KLIK HIER