Ne Flierefluiter Tocht

Zondagochtend. Kwart voor acht. Parochiezaal Geel-Zammel.

De temperatuur flirt met het vriespunt en er staat een zeer schrale noordoostenwind. De zon doet zijn best om een beetje warmte te brengen, voorlopig tevergeefs. Ik ben klaar voor Ne Flierefluiter Tocht.

Via de Zammelsebrug gaat het richting Witbergen. Prachtige stukken doorheen de bossen met de opkomende zon die weerkaatst in verschillende vennetjes. Even waan ik me zelfs ik het zuiden van Frankrijk wanneer ik de Kapel van O.L.V. van Lourdes zie en na 6,5 km bereik ik Bergom waar een rustplaats is voorzien in het Bergomhof. Jammer genoeg was de uitbater van het Bergomhof nog niet wakker. Een pistolet met kaas en een warme choco ware nochtans welkom geweest. Gelukkig had ik een paar wafels in mijn rugzak zitten.

Dan maar begonnen aan de lus die me naar de Hertberg bracht. Op één van de bospaden was een soort jachthondentraining bezig. Een stuk of 20 jachthonden die mooi naast hun begeleider bleven liggen. Tenminste 19 van hen toch. “Bolle” had er geen zin in en dartelde als een jong veulen door het gras. Alle pogingen van zijn baasje om het tot orde te roepen bleven zonder resultaat. Best grappig om te zien.

Teruggekomen aan het Bergomhof bleek de uitbater wel wakker te zijn. Hij bleek echter niet voorbereid op een bende wandelaars op een zondagvoormiddag. Hij kon nauwelijks volgen met de bestellingen, hij was vergeten om de pistolets af te bakken, de soep was nog niet warm en de lege tassen stapelden zich ondertussen op. Ik heb me dan maar beperkt tot een warme choco.

Het laatste stuk ging voornamelijk langs de oevers van de Grote Nete met onder andere een zicht op het Kasteel van Merode in Westerlo. Het was er door de wind wel behoorlijk fris. Uiteindelijk had ik 17,25 km op de teller (in plaats van de voorziene 18km) na 3u05 wandelen. De parochiezaal zat overvol. Daarom maar zonder “afterparty” naar huis.

Conclusie van de dag: mooie wandeling, kleine drankgelegenheden, flink tempo, tevreden Luc, weer een stap dichter bij de Zotte 50 van Gheel.      

ne flierefluiter.JPG

IMG_5149.jpeg

IMG_5163.jpeg

IMG_5173.jpeg

IMG_5189.jpeg

Meer foto’s op Facebook: Klik Hier