De bovenwereld

Adam Greenwood is een jonge Amerikaan die in de Londense City werkt voor effectenmakelaar Brosnan & C°. Hij komt op het spoor van een hele omvangrijke fraude op de beurs. Blijkbaar wordt er gretig misbruik gemaakt van handel met voorkennis. Hij voelt nattigheid en belt zijn vriend, Connor McGregor die op dat moment in Ierland zit, en vraagt hem om stante pede naar Londen te komen. Vóór die daar aankomt wordt Adam echter vermoord.

McGregor besluit de zaak tot op de bodem uit te zoeken en krijgt daarbij hulp van de George Wallace, journalist bij The Times en van Valerie Kandinsky, vriendin van Adam. Hun zoektocht brengt hun via de London Stock Exchange en de Zurich Allgemeine Bank naar Washington.

Ze ontrafelen een internationaal netwerk waarbij zeer hooggeplaatste personen uit de politiek en bankwereld maar waarbij ook de CIA betrokken zijn. En wat heeft die tot dusver onbekende terroristische beweging met de zaak te maken?

Tot zover het verhaal van De Bovenwereld van Gé Bosschee. Een vrij realistische financiële thriller. Het duurde wel even eer ik in het verhaal zat maar eens dat het geval was, was het moeilijk om het boek terug neer te leggen. Dat had ik bij de andere boeken van Bosschée ook wel (De Kennedy Code en Schuldbrief).

Het volgende boek brengt me weer terug in de tijd. Ostland van David Thomas speelt zich voor een deel in in de tweede wereldoorlog. Het andere deel vindt 14 jaar na de oorlog plaats. Het blijkt te zijn gebaseerd op waargebeurde feiten. Dit is weer een boek in de taal van Shakespeare maar de eerste pagina’s gingen er vlot door.

bovenwereld groot.JPG