Ohee

ohee2.JPGOm de een of andere reden lukt het me de laatste tijd niet om op een stripbeurs te geraken.

Gelukkig is er nog altijd Ebay waar ik kan rondspeuren. En waar ik nog zaakjes kan doen. Vooral de Oheetjes doen het de laatste tijd goed.

Afgelopen week nog een mooie bestelling gedaan bij Fonorama, een verkoper uit Zonhoven die me al een paar keer eerder als klant heeft gehad.

Het waren deze keer wel “jonge” verhalen. Het oudste werd uitgegeven in 1969, het jongste in 1971.

212 van die verhalen zitten er ondertussen in de collectie. Het oudste draagt nummer 5 en is van 1963, het jongste draagt nummer 628 en werd uitgegeven in 1975. Dat is trouwens het laatste verhaal dat als “Ohee” werd gepubliceerd. Daarna werden nog 139 nummers uitgegeven als Ohee Club. Op 31-12-1977 werd de stop er wegens budgettaire redenen uitgetrokken. Van die 139 bezit ik er 66.

Van de 767 verhalen die er verschenen zijn bezit ik er dus 278. Op mijn lijstje staan er nog 122 titels zie ik zoek. Niet alle verhalen interesseren me immers en andere verhalen heb ik al in een andere vorm. Het zal in ieder geval nog wel een tijdje duren eer ik alles gevonden heb. Als ik tenminste alles zou kunnen vinden. Om nu nog, 50 jaar na datum, die allereerste verhalen terug te vinden is een quasi onmogelijke taak. Maar we blijven zoeken.

ohee ebay.jpg

Een gedachte over “Ohee

  1. herman februari 19, 2016 / 2:08 pm

    Welke oheetjes zoek je nog ,, ik heb er nog heel wat liggen …
    Groeten,
    Herman

    Like

Reacties zijn gesloten.