Lotuswandeling

Net als vorige week waren de voorspellingen voor vandaag weer niet al te best.

Ik zou me echter geen twee keer laten vangen. Enkel felle regen vergezeld van stormachtige windstoten zou me thuishouden.

Kort na ’t eten vertrok ik naar Pijpelheide waar de Lotuswandeling werd georganiseerd door de lokale KWB. Zoals zo vaak bij die wandelingen was het zoeken naar een parkeerplaatsje. Het aantal plaatsen in Pijpelheide is beperkt en met meer dan 1.000 wandelaars zijn die plaatsen erg gegeerd. Na 5 minuutjes rondrijden had ik geluk dat ik net iemand zag vertrekken.

Op weg naar de parochiezaal passeerde mijn wandelbuddy, ook naarstig op zoek naar een plaatsje om de auto achter te laten. Dat gaf mij de tijd om de inschrijvingen te regelen. Je kan natuurlijk ook “in ’t zwart” meewandelen maar voor 1,50 euro per persoon moet je het niet laten. Bovendien ben je voor dat geld ook verzekerd.

We kozen voor de 9 km, volgens de organisatoren de mooiste afstand. De 15 en 20 km waren trouwens afgeschaft vanwege de regen van de afgelopen week. Net na het vertrek werden we even opgeschrikt door een ongevalletje achter ons waarbij een overstekende voetganger werd aangereden door een scooter. Aangezien er voldoende volk in de buurt was geen reden voor ons om op onze stappen terug te keren.

Het werd een mooie rustige wandeling over paden die, zoals de organisatoren hadden gezegd, behoorlijk goed bewandelbaar waren ondanks de zware regen van de afgelopen week. Sommige van hen waren wel vrij modderig maar al bij al viel dat heel goed mee. Ook het weer viel best mee. De 3°C die de thermometer aangaf voelde zo niet aan. En de smosregen stoorde evenmin. Onderweg was het wel weer even schrikken toen de wandelaarster achter ons onzacht kennis maakte met de harde ondergrond. Ze kon gelukkig onmiddellijk weer recht en even later staken ze ons voorbij.

Uiteindelijk bleek de tocht maar 8,30 km ver te zijn. In een overvolle parochiezaal werd nog wat nagepraat terwijl we de kas van de KWB Volgende week gaan we, als de weergoden geen roet in het eten gooien, de KWB van Keerbergen steunen.

wandelen 20160214.JPG