Bosgeuzen

Hopelijk waren ze bij de KWB in Nijlen niet te ongerust. Ik was immers van plan om daar vandaag te gaan wandelen maar ze hebben me er niet gezien.

Gezien de situatie op de weg vond ik het beter om de verplaatsing niet te maken, zeker niet omdat er op een kleine kilometer van mijn deur ook een wandeling werd georganiseerd. Weliswaar geen KWB-wandeling maar toch een wandeling.

Elk jaar komen de Bosgeuzen Voorkempen naar Vorselaar om hun wandeling te organiseren. Wat afstanden betreft keuze genoeg : 6 km, 11 km, 15 km, 19 km, 24 km of 27km. Ik koos voor de 19km zodat ik, met de heen- en terugtocht op een dikke 20km zou uitkomen.

Toen ik om 8u de deur achter me dichtdeed was het al snel duidelijk dat ik er goed had aan gedaan om niet naar Nijlen te rijden. Het was op sommige plekken spiegelglad.

Om kwart over acht was ik in geschreven en kon ik beginnen aan mijn tocht. We vertrokken door de dreef richting Kasteel De Borrekens. Aan de eerste controlepost op ’t Vispluk heb ik gewoon kaart lagen afstempelen. Er stonden pas 2,5km op de teller. Nog veel te vroeg voor een pauze.

Even verder sloegen we rechts af op een brede zandweg. Die was zo mogelijk nog moeilijker te bewandelen. De afgelopen dagen waren er diepe tractorsporen gevormd en die waren uiteraard stijfbevroren. Niet simpel om over te wandelen.

Deze weg bracht ons naar Lille. In Lille was ik even onoplettend en geraakte ik van het parcours af. Hierdoor heb ik een kleine anderhalve kilometer meer gedaan dan voorzien. Ik heb echter ook de deelnemers aan de Sint-Antoniuszegening in Lille zich klaar zien maken. Tientallen tractoren, de ene al mooier opgeblinkt dan de andere, een flinke groep ruiters te paard of zelfs met de koets en de volledige hondenclub stonden klaar om in processie naar de kerk te gaan.

In Lille was ook de tweede controlepost. Tijd om een paar sandwiches te eten en een goeie warme choco te drinken. Via Poederlee en de Zittaart ging het terug richting Vispluk. Ook deze keer liet ik de controlepost voor wat hij was wegens te dichtbij de finish en teveel volk (ook de andere afstanden passeerden daar).

Uiteindelijk had ik na bijna 4 uur wandelen 20,50 km op mijn teller. Met de “verplaatsing” erbij kwam ik uit op 22,25 km. Niet slecht voor een zondagvoormiddag. Ik ga het morgen wel voelen. Door de soms harde, soms gladde, soms glibberige ondergrond was het vaak moeilijk stappen.

Enfin, alweer een stapje dichter bij de Zotte 50 van Gheel!

winterwandeling bosgeuzen.JPG

Foto’s bekijken ? Klik op deze link Foto album Facebook