Nieuw geluid

Ja, ik weet het. Het is nog lang geen lente dus waarom nu al beginnen over een nieuw geluid? Wel, dat geluid zou er wel moeten zijn tegen dat de lente daar is.

De afgelopen avonden heb ik namelijk uren en uren zitten configureren op de website van Ford. Ik vond dat mijn (nochtans trouwe) Focus Econetic na 7 jaar wel aan vervanging toe was. Het voordeel dat ik destijds had bij de aankoop van een diesel begint stilaan te verdwijnen. En natuurlijk speelt ook de Seven Year Itch mee. De enige auto waar ik langer mee gereden heb is mijn Fiesta Sport.

Configureren dus. Kies ik voor de Ambiente, de Trend of de Titanium? Wat kost het meer wanneer ik die optie neem? Of zou ik die andere optie nemen? Welke kleur staat me wel en niet aan? Lichtmetalen velgen of ijzeren velgen? En ook belangrijk: hoe financier ik hem?

Uiteindelijk kwam ik uit op drie keuzes: de strictly basic versie, de luxurious versie en de sporty versie. Met die drie berekeningen zou ik dan naar garages gaan en zien wat ze er nog van af zouden doen.

Vandaag was de eerste garage aan de beurt; G.V.K. in Zoersel waar ik werd ontvangen door Joeri. Mijn drie keuzes laten zien en dan hem “zijn ding” laten doen. Hij begon met de sporty version. Even gaan kijken naar de toestand van mijn oude auto, wat cijfers in de computer getikt en toen hij zijn eindbedrag liet zien wist ik het al. Hij zou geen verdere berekeningen moeten maken. Ik zou evenmin naar andere garages gaan.

Eigenlijk wist ik het al toen mijn sporty versie voor de eerste keer zag. Ik had hetzelfde destijds met mijn Fiesta Sport. Je vecht nog wel een beetje tegen en doet alsof er nog andere kanshebbers zijn maar dat is maar schijn.

En zo zal ik, als alles meezit, binnen een tiental weken niet langer in een, eerder saaie, grijszilveren Focus rondrijden maar in een gitzwarte, met enkele rode accenten, Ford Focus Black Edition rondrijden. En ik weet nu al dat ik er van zal genieten.

focus black 0.JPG