Gokken

purple.JPGWat is gokken? Volgens Van Dale is het “een spel spelen om geld” of “in het wilde weg raden”.

Volgens mij is gokken ook een “Early-Bird-Combi-Ticket” voor de 30ste editie van Suikerrock 2016 kopen wanneer er nog geen enkele groep bekend is gemaakt. Voor 80 euro (voor de drie dagen!!) ben k wel bereid het risico te nemen, ondanks het feit dat ik Suikerrock nog maar sinds 2012 bezoek.

Ze hebben me de afgelopen 4 edities immers nog nooit in de steek gelaten. Vele grote namen zijn op die korte tijd de revue gepasseerd: ZZ Top, Status Quo, Alice Cooper, Within Temptation, Texas, Joe Cocker, Sting, Kaiser Chiefs, Golden Earring, The Scabs, Madness, Simple Minds, Novastar, Yevgueni, Clouseau en natuurlijk … K3!!!!!

Ik heb er ook een flink aantal nieuwe namen leren kennen: Sweet Savage, Spoil Engine, My Jerusalem, Gabrielle Aplin, Nina Nesbitt en Charlie Winston.

Ook dit jaar werd mijn vertrouwen niet geschaad. Vandaag is immers de eerste naam bekend gemaakt en het is geen kleine naam. Niemand minder dan DEEP PURPLE zal de eerste festivaldag afsluiten. En laat dat nu net één van mijn favoriete groepen zijn, samen met al hun afgeleiden zoals daar zijn Gillan, Whitesnake en uiteraard Ritchie Blackmore’s Rainbow.

Elke naam die ze nu nog bekend maken is gewoon een bonus. Ik ben alvast begonnen met aftellen.