Regen

Even dacht ik dat “hij” me in de steek zou laten. Maar toch niet. “Hij” zat er boenk op.

“Hij” is natuurlijk de buienradar. Deze namiddag gaf hij droog weer tussen zeven en acht. Toen ik rond 18u nog eens keek, gaf hij regen maar tussen half acht en acht zou het toch voornamelijk droog blijven.

Omdat ik na twee zware dagen op ’t werk echt wel behoefte had aan een “uitje” ben ik, ondanks de regen, naar Lier gereden. Die regen was bij ons nog licht, ter hoogte van de Nijlensesteenweg in Broechem viel het met bakken uit de hemel.

Zou ik toch een slechte beslissing hebben genomen? Wim, echtgenoot van loopbuddy Sally, verklaarde ons in ieder geval gek. Met zo’n weer gaan lopen ? Daar moet ge wel gek voor zijn.

Met uitzondering van die eerste minuut en die paar druppels aan de het kruispunt met de Antwerpsesteenweg hebben we nochtans droog gelopen. Nu ja, droog is relatief want de plassen waren niet te ontwijken. Natte schoenen hadden we dus toch.

Maar we hebben het weeral gehad ook al liep het voor geen meter. Ik had niet anders verwacht maar ik ben toch blij dat ik de verplaatsing heb gemaakt.

Na het lopen, op weg naar huis, had ik trouwens weer zo’n “goesting-moment”. Zo’n moment waarop ik echt veel zin heb in een sigaret. Meestal gaat de rookstop, die in zijn derde week zit, zonder problemen. Zelfs die ochtendsigaret mis ik niet. Ik heb geen nood noch behoefte aan een sigaret. Maar de goesting ? Die blijft. Of die goesting ooit weg zal gaan? Ik hoop het wel. Zolang het echter bij goesting blijft en ik “neen” kan blijven zeggen, zit ik safe.

lopen 20160112.JPG