Sleepless in the Kempen

Elk nadeel heb z’n voordeel. Ik heb al vaker gemerkt dat deze gevleugelde woorden van Johan Cruyff vaak waar zijn.

Neem nu afgelopen nacht. Ik kon de slaap maar niet vatten. Een nevenwerking van de Champix ? Was het het feit dat ik mijn collega’s na zo’n lange afwezigheid terug zou zien ? Ik weet het niet. Feit is dus wel dat ik maar niet in slaap geraakte.

Dan maar de TV opgezet. Bleek toch net op NPO3 de film George Harrison: Living in the material world te zijn begonnen. In die 3u30 durende film van Martin Scorsese wordt het leven van George Harrison verteld. Met getuigenissen van Olivia, zijn vrouw en Dhani, zijn zoon, maar ook mensen als Paul McCartney, Ringo Starr, Eric Clapton, Eric Idle, Tom Petty, Yoko Ono en Ray Cooper.

Het was in ieder geval een geweldige interessante documentaire. Maar ja, de “stille” van The Beatles was dan ook een geweldig interessant persoon.

Probleem was wel dat, toen ik uiteindelijk toch in slaap viel, het bijna tijd was om op te staan. Hopelijk slaap ik volgende nacht beter. En eveneens hopelijk is het geen nevenwerking van de Champix. Morgen ga ik immers even langs bij de dokter om, na de starterskit, ook de volledige kuur van 12 weken te bekomen.

Makkelijk is de rookstop trouwens nog altijd niet. Lichamelijk valt het wel mee maar mentaal is het niet eenvoudig. Na al die jaren ben je zodanig vastgeroest in je gewoontes dat het niet meevalt om die gewoontes af te leren. Gelukkig komen er van alle kanten steunbetuigingen en die helpen wel.