Falos

kwb.JPGAls voorbereiding op mijn 2 grote doelen van 2016 (De zotte 50 van Gheel in mei en de Nacht van de Maan-marathon in juli) is het de bedoeling om veel te wandelen.

Ik ga dan ook proberen om elk weekend minstens één wandeling te maken waarvan minstens één wandeling per maand ergens in de buurt van 20km moet zitten.

Ik laat me daarbij leiden door de Falos-wandelingen van de KWB. Die zijn daar perfect voor. Telkens keuze uit verschillende afstanden en meestal vertrekken tussen 8u en 15u. Daarnaast kom je al eens op plaatsen waar je anders nooit komt. En voor het geld moet je het zeker niet laten (inschrijving + verzekering + twee consumpties en je bent nog geen 5 euro kwijt).

Het jaar heb ik geopend in Booischot waar ik tussen half twee en twee uur had afgesproken met Conny. We kozen voor de 6 km. Die liep voor een groot deel over het parcours van de 8 km. Door één en ander te combineren kwamen we uit op 7 km en daarvoor hadden we 1u30 nodig. Een rustige en gezellige wandeling waarbij we gelukkig van regen werden gespaard (maar waar er wel een bijzonder frisse wind was).

Morgen zal het helaas niet zo rustig zijn vrees ik. ’t Zal al beginnen op de trein (met al die afschuwelijke nieuwjaarswensen) en verder gaan op ’t werk (met waarschijnlijk ook nog een hoop afschuwelijke nieuwjaarswensen).

Waren we almaar een week verder.

drijkoningen.JPG