Kersttoertocht of Lenteloop?

27 december is traditioneel de dag waarop de Kasteellopers hun jaarlijkse Kersttoertocht organiseren. Een jogging met vrije start en met een keuze uit drie afstanden: 5, 10 of 15km. 5 euro deelname maar daarin zit wel een consumptie bij aankomst inbegrepen.

Vaak kan ik daaraan niet deelnemen aangezien ik meestal moet gaan werken maar vandaag was ik wel vrij.

Ik was eerst van plan om de 10km te kiezen en die volgens het principe run-walk-run af te werken. Maar toen ik aan het Buurthuis stond gaf ik toch de voorkeur aan de 5km. Het was me gisteren behoorlijk meegevallen en ik wou vandaag eens kijken of er een 5km in zou zitten.

En dat bleek inderdaad zo te zijn. Ik heb wel heel rustig gelopen. Toen bij terugkomst bleek dat er maar 4,40 km op de teller stonden heb ik er nog een uitstapje rond het sportcentrum aan toegevoegd zodat ik na 38 minuten eindigde met 5,15 km in de benen. Geen hoog tempo dus maar ook geen rustpauzes tussenin.

Best tevreden dus. Al hadden De Kasteellopers hun tocht beter een andere naam gegeven vandaag. Lenteloop bijvoorbeeldundecided.

kersttoertocht.JPG