Boxing day

Vandaag is het Boxing day … einde van de “eerste” feestperiode. Gisteren alweer een jaartje ouder geworden dus maar nog wel jong genoeg om voor Kerstavond een klein koud buffetje te maken en op Kerstdag een gourmettafel ineen te steken.

Vandaag is het ook de tweede rookvrije dag. Gelukkig had ik vandaag meer te doen en ging het iets gemakkelijker dan gisteren al wil dat niet zeggen dat het niet moeilijk is geweest.

Het is nu kwestie van dingen te zoeken die me bezig houden en die me niet aan roken doen denken.

Gaan joggen is zoiets. Daarom heb ik vanmiddag de schoenen nog eens aangetrokken en een toertje door ’t dorp gemaakt. Na 31 minuten stonden er 4,40 km op de teller. Niet zo slecht dus. De eerste drie kilometers gingen in minder dan 21 minuten. Toen had ik wel een minuutje rust nodig en heb ik een honderdtal meter gewandeld. De vierde kilometer werd dan afgelegd op 6:40, uiteraard weer gevolgd door een minuutje wandelen om ten slotte nog een paar honderd meter rustig uit te lopen.

Morgen staat er weer een jogging op het programma. De plaatselijke Kasteellopers organiseren dan hun jaarlijkse Kersttoertocht. Het gebeurt niet zo vaak dat ik daaraan kan deelnemen. Ik ga voor de 10km maar het zal wel een Run-Walk-Run worden (kilometertje lopen – kilometertje wandelen).

lopen20151226.JPG