Festijn

Gisteren kwam ik tot drie vaststellingen:

 1. Ik heb nog maar 215 boeken op mijn “nog-te-lezen-boekenlijstje” staan
 2. Ik ben dit jaar nog maar één keer naar een Boekenfestijn geweest
 3. Het is dit weekend Boekenfestijn in Gent

Er restte mij vandaag dan ook maar één ding te doen: de auto in en op weg naar Flander’s Expo (en in tegenstelling tot vorige week niet tevergeefs). Na me door die verschrikkelijke “The Loop” te hebben geworsteld en mijn auto te hebben achtergelaten op Parking 4, kon de zoektocht beginnen.

Zoals steeds vertrok ik met het doel om beneden mijn budget van 50 euro te blijven en toch een tiental boeken mee te nemen. Dat is me ook deze keer weer gelukt :15 boeken pasten net in het koffertje dat ik had meegenomen. Dit alles voor slechts 47,62 euro oftewel 3,17 euro gemiddeld per boek. Met 5.360 pagina’s leesplezier is dat zelfs minder dan 1 cent per pagina.

Hoewel de nadruk ook deze keer weer ligt op (historische) thrillers heb ik 3 biografieën en 3 non-fictie boeken meegebracht. Drie van de overige 9 thrillers zijn Engels.

 • Robert Schneider: Jan van Leiden
 • Herbert Nerte : Jeanne d’Arc
 • Uwe Baumann : Cleopatra
 • Helmut Hirsch : Rosa Luxemburg
 • Blake Morrison : Ten Zuiden van de rivier
 • Mario Reading : De derde Antichrist
 • Stephen Lloyd Jones : Het boek Jakab
 • Angus Donald : Vogelvrij
 • Gé Bosschee : De bovenwereld
 • Peter Vandekerckhove : Meneer de Burgemeester
 • Terry Breverton : Onsterfelijke laatste woorden
 • Israel Finkelstein & Neil A. Silberman : David & Salomo
 • David Thomas : Ostland
 • Craig Russell : A Fear of Dark Water
 • Michael Palmer : Political Suicide

festijngent.jpg