(Not so) Lazy Sunday

balletjes.JPGMen neme 2 kilo gemengd gehakt, 1 kilo gemalen brood (geen chapelure !) en drie eieren. Meng alles en kneed tot een stevig geheel. Laat opstijven in de koelkast. Maak ondertussen een grote pot spaghettisaus met ui, wortelen, erwtjes, paprika, tomaten, paprika, champignons en uiteraard gehakt klaar.

Na het middagmaal (en de daarbij horende afwas), rol 2/3 van massa tot kleine soepballetjes en verdeel in porties van ongeveer 200 gram. De overige 1/3 worden tot grotere gehaktballen gerold.

De kleine porties gaan in de diepvriezer en zijn goed voor negen maal soep met balletjes. De grote gehaktballen worden afgekookt. De helft daarvan wordt afgekookt en gaat eveneens in de diepvriezer. De andere helft wordt gebakken en wordt geserveerd met kriekenspijs.

Zo’n zondag met slecht weer heeft ook zijn voordelenwink.