Vergissing

Wat doe je zoal op een zaterdag vóór Sinterklaas ?

Mmmmm … als ik nu eens naar Flander’s Expo in Gent zou rijden. Was het daar geen boekenfestijn? Niet dat ik boeken tekort kom maar ik heb nog maar één Boekenfestijn “gedaan” dit jaar.

Zo gezegd, zo gedaan. Op de E313 en op de Antwerpse Ring was het behoorlijk druk maar die mensen moesten toch allemaal richting Sportpaleis dus echt veel last had ik daar niet van. Waar ik wel last van had was “The Loop” in Gent. De man die dat bedacht heeft mogen ze voor mijn part ergens opsluiten en dan de sleutel weggooien. Wat een onnozele en onoverzichtelijke weginrichting is me dat zeg. Dikke knoeiboel die waarschijnlijk heel veel geld heeft gekost.

Enfin, toen ik uiteindelijk was waar ik moest zijn bleek dat het Boekenfestijn niet dit weekend maar volgend weekend plaatsvindt. Bummer …

Niks aan te doen. Dat betekende alleen dat ik sneller aan mijn tussenstop in Zwijndrecht zou zijn. Mijn loopschoenen waren immers aan vervanging toe. Ik loop weliswaar niet meer zoveel maar ik vind het wel belangrijk om deftig materiaal aan uw voeten te hebben. Aangezien Runners Service Lab zijn winkel in Duffel heeft gesloten moest ik daarvoor in Zwijndrecht zijn.

Sinds ik (jaaaaren geleden) met de start-to-run begon koos ik voor de Gel Foundation van Asics en daar ben ik trouw aan gebleven. Nieuwe schoenen kopen duurt bij mij dan ook niet zo lang. Zelfde model als de vorige, zelfde maat als de vorige, enkel de kleur en het nummer wijzigt al eens. En als de verkoper dan zegt dat hij 20% korting geeft omdat het een “modelletje van vorig jaar” is, dan is dat nog een bijkomende meevaller. Modebewust ben ik toch niet.

gelfoundation11red.JPG

Toegegeven, ik heb nog nooit rode loopschoenen gehad maar wat maakt mij die kleur uit? Het verschil met de oude schoenen is heel voelbaar en dat telt. Omdat ik vroeger dan voorzien thuis was heb ik ze immers onmiddellijk uitgeprobeerd en ben ik een halfuurtje gaan joggen. De eerste 3 kilometer onder 21 minuten, daar was ik best blij mee. De laatste 1,1 km gingen (uiteraard) wel gevoelig trager.

newshoerun.JPG