Whitesnake

whitesnake2.jpg28 januari 1983. Ik neem in Herentals de trein naar Brussel-Zuid. Vandaar gaat het met de tram verder naar Vorst Nationaal waar Whitesnake het beste van zichzelf gaat geven. Aangezien er na het concert geen treinen terug zijn rest er me niets anders dan de hele nacht in de buurt van Brussel-Zuid te blijven rondhangen.

14 december 2015. Ik neem in Herentals de trein naar Brussel-Zuid. Vandaar gaat het te voet naar Vorst waar Whitesnake het beste van zichzelf zal geven in Vorst Nationaal. Aangezien er na het concert geen treinen terug zijn rest er me niets anders dan in Brussel te blijven. Deze keer is het iets luxueuzer met een overnachting in Hotel de Fierlant. Een mens wordt nu eenmaal ouder hè (en banger).

Buiten die hotelovernachting was de beleving echter net zo intens als 33 jaar geleden. Toegegeven, destijds stonden er geen zwaarbewapende politieagenten en para’s voor de deur. En ik moet ook toegeven dat het publiek destijds iets jonger was. Maar verder waren er ook gelijkenissen. Het was een rechtstaand concert (deze keer uit noodzaak omdat de volledige zetelsectie was afgesloten, destijds omdat het zo hoorde).

De helft van de nummers die Coverdale bracht waren trouwens Deep Purple nummers. Niet de klassiekers van albums als In Rock maar wel van de Mark III en Mark IV samenstelling toen Coverdale zelf zanger was bij Purple. De opener Burn was er zo eentje en die zorgde direct voor de goede mood. Bij Mistreated moet ik wel toegeven dat de Rainbow-versie met Ronnie James Dio stukken beter was.


Wat er ook van zij … het was een geweldige afsluiter van een heel goed concertjaar 2015.

35 groepen heb ik aan het werk gezien Nu ja, eigenlijk zijn het er 34 want Within Temptation heb ik twee keer gezien. Top 3 van dit jaar ? Op de eerste plaats (uiteraard) diezelfde Within Temptation. Dan spreek ik wel over het concert in Tilburg tijdens hun theatertournee. Op de tweede plaats volgen The Stranglers in Het Depot te Leuven. En op de derde plaats een ex-aequo tussen Mark Knopfler in het Sportpaleis en Texas in de Lotto Arena.

Een overzichtje van de 34 groepen: Celtic Woman – Paul Simon – Sting – Within Temptation – Helene Fischer – Mark Knopfler – Fleetwood Mac – Body Count – Slash – In Flames – KISS – Airbourne – Lamb of God – Motörhead – Within Temptation – Scorpions – Charlie Winston – Starsailor – Novastar – Willow – The Van Jets – The Subs – Magnus – The Sisters of Mercy – K3 – Nielson – Yevgueni – Clouseau – Bootleg Beatles – Pavlov’s Dog – Ex-RZ – Stranglers – Texas – The Dead Daisies – Whitesnake.