Texas

texas.JPGHet ziet er naar uit dat de concerten beter worden naarmate het jaar vordert.

In oktober had ik met The Bootleg Beatles en Pavlov’s Dog al twee schitterende concerten. Op 19 november alweer een zeer geslaagde avond met Ex-RZ en The Stranglers.

Gisteren was het de beurt aan Texas die hun 25ste verjaardag kwamen vieren in de Lotto Arena. Voor mij was het de derde keer dat ik ze aan het werk mocht zien. Over het concert zelf kan ik heel kort zijn : geweldig, beter dan ooit.

De rit er naartoe was niet zo geweldig met de aanhoudende regen en vooral met de verkeerslichten aan het Sportpaleis die buiten werking waren. Dat gaf me echter wel de gelegenheid om een beetje “vals” te spelen en op een vrij onorthodoxe manier de parking op te rijden.

Het concert zelf dan. Met een beetje vertraging kwam Sharleen Spiteri het podium op met de akoestische gitaar en zette ze Start a Family in. Daarna volgde een resem geweldige nummers en behoorlijk wat hits. Het was dan ook jammer dat het op een gegeven moment moest stoppen. Van mij hadden ze nog wel even mogen doorgaan.

Vandaag staat dan het laatste concert van het jaar op het programma: Whitesnake met David Coverdale.


Setlist

 1. Start a Family
 2. Halo
 3. The Conversation
 4. So Called Friend
 5. Thrill Has Gone
 6. Everyday Now
 7. Tired of Being Alone
 8. Detroit City
 9. In Demand
 10. Southside
 11. I Don’t Want a Lover
 12. When We Are Together
 13. In Our Lifetime
 14. Guitar Song
 15. Insane
 16. Summer Son
 17. Black Eyed Boy
 18. Say What You Want

Encore:

 1. Inner Smile
 2. Suspicious Minds