Temse

temst.JPGDe mensen in Temse moeten me graag zien.

Vandaag ben ik namelijk voor de eerste keer eens naar een stripbeurs in Temst geweest. Bij ons in de Kempen is een temst iets waar je de spaghetti in afgiet (een vergiet met andere woorden) maar daar ga ik nu geen grapjes over maken.

Het was weliswaar een piepkleine beurs in de stadsfeestzaal maar ik heb er wel enkele pareltjes op de kop kunnen tikken en ik heb daar geen fortuinen voor op tafel moeten leggen.

Het viel me al direct op dat ik geen bekende handelaars zag staan. Er waren ook weinig of geen nieuwe strips te koop, enkel tweedehands. Maar wel tweedehands in prima conditie. Al snel had ik een stapeltje Ohee’s gevonden. Zat daar toch wel nummer 80 tussen zeker: Het Listige Krijgsplan, een Thomas Pipsverhaal van Buth uit 1964. En laat dat nou net een nummer zijn dat al jaren op mijn verlanglijstje staat. Zo’n boekje dat je soms ziet liggen maar waarvan de kostprijs met in de buurt van 3 cijfers komt. In Temse slechts 10 euro.

Net voor ik naar huis ging toch nog maar even gekeken bij de verkoper aan de inkom. Hij verkocht behoorlijk wat oudjes voor aanvaardbare prijzen. Daar zag ik nummer 1 van De Beverpatroelje liggen. Niet de originele versie uit 1955 maar een herdruk uit 1971. Nummer 1 is echter heel moeilijk te vinden zodat ook de herdruk heel prijzig kan zijn.

Natuurlijk stond er op dit exemplaar geen prijs. De verkoper had zijn moeder even in charge gelaten maar zij kende de prijs niet. Even opengedaan en binnen in het boek stond met potlood “55 ,-“ geschreven. Lap, weer boven mijn budget dacht ik. Ze heeft dan toch maar even haar zoon gebeld en toen die zei dat ik hem voor 10 euro mocht hebben, duurde het luttele seconden en hij was verkocht.

Al bij al een heel goede dag gehad in Temst dus.

 

temse.jpg