Time Travel

Er zijn zo van die groepen die je doodgraag had willen zien maar die je om verschillende redenen niet zal kunnen zien.

ABBA is zo één van die groepen. Mochten die ooit nog eens terug samenkomen en naar ons land komen, dan wil ik daar gerust behoorlijk wat geld voor neertellen. The Doors is nog zo’n groep, net als Janis Joplin of Jimi Hendrix maar daar ben ik helaas 100% zeker van dat die kans nooit zal komen.

Dan heb je nog The Beatles. Hun “blauwe” en “rode” dubbelaar heb ik destijds helemaal grijs gedraaid. Ondertussen zijn die natuurlijk vervangen door CD’s. Sir Paul heb ik al aan ’t werk gezien maar door het vroegtijdig heengaan van John en George moet ik niet meer op een reünie rekenen.

Gelukkig zijn er nog tribute bands. Eén daarvan zijn The Bootleg Beatles en naar verluid zijn zij het beste van het beste. George Harrison zelf zie over hen dat ze de akkoorden waarschijnlijk beter kenden dan hijzelf.

 

bootlegbeatles.JPG

 

En ik moet George gelijk geven. Gisteren in Het Depot in Leuven leek het alsof ik 50 jaar terug in de tijd ben gegaan. Daar traden de bootleggers immers op. Dat hebben ze ook gedaan op de Lokerse Feesten maar na 3 dagen Suikerrock zag ik de verplaatsing naar Lokeren niet echt zitten.

Leuven dus. Het Depot. Mijn eerste bezoek daar trouwens (maar zeker niet het laatste). En het was puur genieten. De manier waarop Adam Hastings, Steve White, Hugo Degenhardt en Stephen Hill de Fab Four weer tot leven wekken is indrukwekkend. De fysieke gelijkenis is er zeker, vooral bij John en George maar het zijn vooral die “tics” die het maken. Het schuddebollen van Paul, de manier waarop George zijn gitaar vasthoudt, de poses van John en de gekkebekken van Ringo … het is allemaal daar.

De groep bestaat al sinds 1980 maar kende ondertussen wel wat personeelswijzigingen. Hoe dan ook, als je de kans krijgt om ze aan het werk te zien … niet twijfelen, gewoon doen.

Hieronder kan je ze aan ’t werk zien in de AB in 2013