Mag het iets meer zijn?

Onder een heerlijk herfstzonnetje vertrok ik kort na de middag naar Itegem.

Niet om, zoals enkele jaren geleden, iets te regelen voor de Roparun, maar wel om een (hopelijk) mooie wandeling te maken.

De lokale KWB organiseerde vandaag immers de Keldermansschranswandeling. OP het programma afstanden variërend van 6 tot 15 km. Ik koos voor de langste afstand van 15km.

Na een viertal kilometer doorheen de ‘suburbs’ van Itegem kwam ik al snel aan de oevers van de Grote Nete. De volgende 5 km volgde ik de Nete die doorheen het landschap meandert. Echt zalig om te wandelen.

Ter hoogte van Gestel verliet ik het jaagpad en de wandeling bracht me door verschillende bossen terug naar de Parochiezaal van Itegem.

Daar aangekomen bleek ik geen 15 maar wel 18 km te hebben gewandeld. Op zich geen probleem maar zo’n zaken irriteren me wel. Is het nu echt zo moeilijk om een afstand correct aan te geven. Ze zullen ongetwijfeld weten dat de afstand 18 km is, waarom zeggen ze dat dan niet op voorhand?

Maar ik ga er niet van wakker liggen. Ik heb een aangename namiddag gehad en weer mooie foto’s kunnen nemen. Meer moet dat niet zijn.

 

keldermans.JPG

IMG_4708.jpeg

IMG_4714.jpeg

meer foto’s op facebook: klik hier