Buienradar

Weer zoals we vandaag hebben is niet het favoriete weer van een jogger. Wanneer gaat het regenen ? Wanneer blijft het droog ? En vooral … hoe lang blijft het droog.

Wanneer je gewoon thuis bent is dat niet zo moeilijk. Je kijkt door het raam en wanneer het stopt met regenen maak je dat je weg bent.

Wanneer je echter, zoals ik, een kleine 20km met de auto moet rijden vóór je kan beginnen joggen dan is het andere koek. Thuis vertrek je misschien bij droog weer maar 20 minuten later wanneer je op je bestemming aankomt kan het daar behoorlijk regenen (of omgekeerd natuurlijk).

Gelukkig is er nog iets zoals www.buienradar.be. Ik maak daar vrij veel gebruik van en meestal is die vrij correct. Natuurlijk kan je er niet 100% op vertrouwen, het blijven tenslotte voorspellingen maar als de buienradar tegen mij zegt dat het tussen 19u30 en 20u niet gaat regenen in Lier dan waag ik het er op en maak ik de verplaatsing.

Zoals vandaag dus. En ik ben blij dat ik de verplaatsing heb gemaakt want het liep behoorlijk vlot. 4,20 km in 29:41 na een zware werkdag … daar kan ik zeker mee leven. En het heeft NIET geregend !

 

buienradar.JPG