Sandgreen Circular, Gatehouse of Fleet

002.jpgLichte paniek toen ik vanochtend mijn gordijnen opende. Mijn uitzicht was verdwenen onder een dikke laag mist.

Gelukkig was deze mist verdwenen toen ik aankwam in Cally Woods in Gatehouse of Fleet. Dit dorpje dankt zijn naam aan het Gait House dat aan de rivier Fleet stond. Dit huis was niet alleen een safe haven voor reizigers, het was ook een tolhuis voor de postkoetsservice die er passeerde.

Ik ging er vooral voor een wandeling die me door Cally Woods naar Sandgreen zou brengen (en uiteraard ook terug). De “heenreis” viel nog mee maar de “terugreis” viel wat tegen. Het merendeel ervan wandelde ik gewoon op de weg. Gelukkig gingen de laatste 3 kilometer terug door het bos.

Een bos waar trouwens één van de grootste kolonies van de rode eekhoorn huist. Op veel plaatsen in het Verenigd Koninkrijk is de rode eekhoorn nagenoeg uitgeroeid door zijn grijze neef. De grijze eekhoorn kan namelijk een pokkenvirus overbrengen waartegen de rode eekhoorn niet bestand is.

De kans dat ik één van deze schuchtere diertjes zou zien was klein maar met nog 100 meter te gaan zat er één op enkele meters van me tegen een boom. Net lang genoeg om een foto te nemen. Mooie afsluiter van de minst mooie wandeling tot nu toe.

 

001.JPG

026.JPG

042.JPG

089.JPG

meer foto’s op facebook: foto album facebook