Drumlanrig Castle & Burnmouth Bridge

Na de rustdag gisteren, stond er vandaag weer een wandeling op het programma. Dat het vandaag zonnig zou zijn wist ik gisteren al. De hemel zag immers vuurrood en zegt het Engelse spreekwoord niet “red sky at night … sailor’s delight” ?

Over de bergen hing wel een beetje mist vanochtend maar verder was het een helderblauwe hemel. Dat zou zo de rest van de dag blijven bij een warme 21°C.

Bestemming voor vandaag was Drumlanrig Castle. Niet om het kasteel zelf te bezoeken want dat was vandaag dicht maar wel om er te starten voor een wandeling die me langs de oevers van de Nith naar Burnmouth Bridge zou brengen en terug, samen goed voor 16 km.

Een heel mooie wandeling die me behoorlijk wat wildlife heeft laten zien: een bosmuis, een reiger, een eekhoorntje en meerdere roofvogels die hoog boven me lieten horen dat ze er waren. Helaas heb ik daar geen deftige foto’s van kunnen nemen.

Waar ik wel foto’s van heb genomen zijn de patrijzen waarvan ik er naar schatting 189 heb gezien. Het kunnen er ook 188 zijn geweest want ik denk dat ik die ene twee keer heb gezien. Zonder dollen, het waren er veel, heel veel en enkele keren hebben ze me bijna een hartaanval bezorgd. Die zitten dan in de struiken en vliegen plots met veel kabaal weg … schrikken hoor.

Na de wandeling toch nog even de kasteeltuinen gaan bekijken. Zoals meestal zijn dat tuinen die “af” zijn. Voor je het weet heb je daar trouwens ook 1,5km gewandeld. 

002.JPG

005.JPG

068.JPG

110.JPG

151.JPG

meer foto’s op facebook: fotoalbum Facebook