Drumnadrochit

De vakantie is bijna half. Vandaag is mijn laatste dag in de Highlands.

Voor de derde dag op rij nam ik de A82 richting Inverness. Eergisteren stopte ik in Invergarry, gisteren reed ik het hele eind naar Inverness,vandaag stopte ik in Drumnadrochit.

Op het programma een 10 km lange wandeling die me doorheen het Cragmonie Woodland naar de Falls of Divach zou brengen. Het was de kortste wandeling tot nu toe maar wel de lastigste. Behoorlijk steile klimmetjes en afdalingen op een, vaak modderig en glibberig, smal bospaadje.

Eens ik het bos uit was ging de wandeling wel verder over een geasfalteerd weggetje maar dat was daarom niet minder steil. De enkele heel mooie panorama’s met zicht op Drumnadrochit en Loch Ness maakten alles goed.

Na het “verplichte” bezoek aan de Loch Ness Exhibition (waar ze bewijzen dat het monster van Loch Ness wetenschappelijk gezien niet kan bestaan maar waar ze ook afsluiten met de gedachte dat de wetenschap niet alles kan bewijzen) ben ik op de terugtocht nog even gestopt bij Castle Urquhart. Aan de ruïnes van wat eens een majestueus kasteel moet zijn geweest heb je schitterende zichten op Loch Ness.

Van het kasteel zelf blijft nagenoeg niets meer over. Ooit behoorde het tot de MacDonald Clan maar Koning James IV gaf het aan de Grant Clan. Dat konden de andere clans dan uiteraard weer niet laten gebeuren en op een gegeven moment hebben de Grants het gewoon opgeblazen.

Morgen laat ik de Highlands achter mij en maak ik van deze overbruggingsdag (die ook een beetje een rustdag is) gebruik om naar Lockerbie in Dumfries & Galloway te rijden. Daar staan ook nog enkele wandelingen op het programma.

 

010.JPG

033.JPG

096.JPG

meer foto’s op facebook: fotoalbum facebook