’t Is gebeurd

Zo zou Erik van Looy het zeggen tijdens de slimste mens. Maar het is dus inderdaad gebeurd. Ik heb regen gehad. Niet echt veel, een buitje van een tiental minuten, niet meer, maar toch een bui. Later op de dag, terug op weg naar het hotel is er nog wat bijgekomen maar dat heeft wel voor spectaculaire beelden gezorgd.

Maar ik moet beginnen bij het begin. Ik wist dat de kans op regen vandaag groot was. Daarom koos ik voor een regenvriendelijke wandeling en daarvoor moest ik naar Inverness, een goeie 90 km rijden. Een groot deel van die 90km had ik Loch Ness op mijn rechterkant. Dat is echter voor morgen.

Aangekomen in Inverness parkeerde ik me in de ondergrondse garage van het Eastgate Shoppingcenter. Altijd een belevenis wanneer je aan de linkerkant van je auto zit en de ticket automaat staat aan de rechterzijde.

De eerste paar kilometer van de wandeling vielen een beetje tegen. Een beetje armoedige buurt vond ik. Bovendien reed er vrij veel politie rond. De eerste keer kijk je niet op, de tweede keer voel je je wel veilig maar als ze een derde keer passeren aan wandeltempo begin je toch vragen te stellen. Die mannen zijn blijkbaar op zoek naar iets of iemand. En dat is niet iemand waarmee ze een pint willen gaan pakken maar eerder iemand die ze willen oppakken. En je loopt daar dan met je dure fotocamera in de hand.

Gelukkig was ik daar snel door en vanaf dan was het eigenlijk de Ness en het Caledonian Canal volgen. Een rustige wandeling op jaagpaden en zonder enige moeilijkheden, al moet je wel enkele keren een sluis of een spoorweg oversteken. Na afloop had ik ruim 12km op de teller en stond ik terug aan het shopping center. Ik kon helaas niet aan de verleiding weerstaan om even HMV binnen te stappen en met een DVD-box (van Hi-De-Hi) buiten te komen.

De terugweg verliep niet zo vlot als de heenweg. Echt jammer want de A82 is echt een leuke baan om te doen. Veel bochten en licht op en neer maar heel overzichtelijk en, als je de ruimte krijgt, een plezier om te rijden.

Bijna terug aan het hotel toch even gestopt bij het Commando Memorial om enkele plaatjes van de omgeving te schieten. Schotland is op zijn best bij wisselvallig weer.

035.JPG

093.JPG

137.JPG

meer foto’s op facebook:

Normal
0
21

MicrosoftInternetExplorer4

/* Style Definitions */
table.MsoNormalTable
{mso-style-name:Standaardtabel;
mso-tstyle-rowband-size:0;
mso-tstyle-colband-size:0;
mso-style-noshow:yes;
mso-style-parent:””;
mso-padding-alt:0cm 5.4pt 0cm 5.4pt;
mso-para-margin:0cm;
mso-para-margin-bottom:.0001pt;
mso-pagination:widow-orphan;
font-size:10.0pt;
font-family:”Times New Roman”;}

foto album facebook