Loch Oich

De wandeling voor vandaag had moeilijkheidsgraad 2 en – heel belangrijk – bog factor 1.

De start van de wandeling lag in Invergarry, een halfuurtje met de auto, en zou me rond Loch Oich brengen. Iedereen kent uiteraard Loch Ness maar er zijn een hele hoop andere Lochs die minder bekend maar daarom niet minder aandacht verdienen.

Ik parkeerde me op de kleine parking aan het piepkleine postkantoor van Invergarry. Na een dikke kilometer (voor mij waren het er dan al 2 want ik was even verkeerd gegaan) kwam ik op de Great Glen Way Invergarry Link route. Een vrij breed bospad bracht me een behoorlijk stuk hoger vanwaar ik een mooi zicht had op Loch Oich.

Eens terug beneden mocht ik even pauzeren. Er moesten namelijk enkele boten passeren en de draaibrug moest open. Even voorbij de brug ging het naar links en vanaf dan zou ik de oevers van Loch Oich volgen. Soms wandelend over de oude spoorlijn, dan weer iets lager op het paadje naast het meer. Heel gezellig wandelen en het weer zat ook weer mee. Wat ik niet gezien heb zijn andere mensen. Zalig die rust.

Aan het keerpunt, ter hoogte van de Oich Bridge, ging het terug het bos in. Een met momenten smal pad, heel goed bewandelbaar maar wel constant omhoog en omlaag. Dat eerste, daar heb ik geen problemen mee maar bergaf gaan is iets waar ik het lastiger mee heb.

Uiteindelijk stonden er 18,40 km op mijn teller. Iets meer dan voorzien maar ik heb er wel van genoten.

Terug in het hotel was het ook genieten van een warm bad, een warme choco en crunchy oat crummmbles (waarvan ik er elke dag 2 krijg bij mijn tea making facilities.

Morgen ga ik het toch iets rustiger doen denk ik. Vermoedelijk trek ik naar Inverness.

 

005.JPG

016.JPG

063.JPG

meer foto’s op facebook: foto album facebook

 

2 gedachtes over “Loch Oich

 1. Christine De Cauwer september 3, 2015 / 7:38 pm

  Dag Luc,
  Ik lees en volg je verslagen en foto’s met veel plezier 🙂 In 1979 zijn we ook naar Schotland geweest, zou er precies nog eens naar toe willen 🙂
  veel groetjes van je gepensioneerde collega Christine

  Like

 2. Luc september 5, 2015 / 8:55 pm

  Niet twijfelen Christine, gewoon doen !

  Like

Reacties zijn gesloten.