Ogen en Oren

ogenenoren1.JPGDe meesten hebben er twee keer twee: twee oren en twee ogen.

Bij sommigen werken ze niet meer 100%. Dankzij de te luide muziek (voornamelijk hardrock) hoor ik bijvoorbeeld langs de rechterkant niet zo goed meer. Dat is ook de reden waarom ik tijdens het lopen of fietsen nooit oortjes zal gebruiken. Levensgevaarlijk is dat immers.

Nochtans heb ik er vandaag op mijn fietstocht naar het werk (en terug) weer veel gezien die daar geen last van hebben. In de drukke avondspits doorheen Mortsel met zo’n joekel van een koptelefoon op. Bellen omdat je voorbij wil steken heeft geen zin want ze horen je toch niet. Ongetwijfeld horen ze ook auto’s niet. Ik begrijp het niet.

Waar de meesten mensen ook twee exemplaren van hebben zijn ogen. Bij de ene zullen ze weer beter werken dan bij de andere. Maar wat heb je aan goede ogen wanneer je ze niet gebruikt? Onderweg toch weer een paar near misses gehad met auto’s waarvan de bestuurder alle kanten opkeek behalve in mijn richting. Anderzijds ben ik ook enkele bestuurders die hun ogen wel gebruikten en zelfs stopten om mij door te laten op plaatsen waar dit helemaal niet nodig was.

 

ogenenoren2.JPG