Aftellen

nogacht.JPGIk tel af.

Nog één week en de “grote vakantie 2015” is een feit. Dan zit voor vele mensen de vakantie er op en moeten ze terug aan het werk.

Voor mij begint dan de vakantie. En of ik het nodig heb!

Juli en Augustus zijn voor mij traditioneel maanden met weinig vakantie. De meeste van mijn collega’s hebben immers kinderen en zijn gedurende die maanden, heel begrijpelijk, graag bij hun kinderen. Daar heb ik helemaal geen problemen mee. Ik kan dan immers in juni en september op vakantie gaan (en zo flink wat euro’s uitsparen).

De afgelopen zomer was het wel een beetje extreem. Tot dusver heb ik al 16 keer een collega een fijne vakantie gewenst. Niets bijzonders ware het niet dat we maar met 10 in ons team zijn.

Vooral naar het einde toe begint dat mentaal door te wegen. Je ziet constant collega’s met vakantie vertrekken, en terugkomen, en opnieuw vertrekken … En jij blijft daar maar zitten.

Ze zeggen dan wel dat mijn beurt nog moet komen en daar hebben ze groot gelijk in. Maar toch is het anders. Terwijl zij met vakantie zijn blijven wij gemiddeld met vier achter. Als ik met vakantie ben blijven zij gemiddeld met acht over. En dat scheelt een flinke slok op de borrel.

Enfin, na morgen nog één week en dan ben ik weg naar bonnie Scotland. Om het wachten een beetje aangenamer te maken ben ik tijdens de middag even naar Stripwinkel Beo gegaan om het tegoed van mijn klantenkaart te verzilveren. De reeksen van Kiekeboe, Jommeke, Yoko Tsuno zijn aangevuld. Het aantal strips van De Beverpatroelje dat ik nog zoek is met twee stuks verminderd. Tot slot een vierde aflevering van de geschiedenis van Napoleon en het eerste verhaal van De nieuwe avonturen van Rik Ringers. Goeie middagpauze gehad dus.