Pakje

Al anderhalve maand wacht ik er op en vandaag is het toegekomen: het pakje van Amazon.

Het grote pluspunt van Amazon, maar tegelijkertijd ook de grote gesel, is het feit dat je geregeld mailtjes krijgt met daarin de titels van “boeken waarvan we denken dat ze je wel zouden kunnen interesseren”. Ze sturen die uiteraard op basis van de aankopen die je in het verleden hebt gedaan.

Meestal laat ik me niet vangen maar als ze dan een mail sturen dat de nieuwste van Philippa Gregory of C.J. Sansom binnen zoveel weken uitkomen en dat je vooraf kunt intekenen (met prijsgarantie) dan hap ik wel toe.

Zo kwam ik enkele weken te weten dat de nieuwste van Philippa Gregory, The Taming of the Queen, in augustus zou verschijnen. In dit boek vertelt Gregory het verhaal van de zesde vrouw van Hendrik VIII, Katerine Parr. Een volledige onbekende is Parr niet. Zij speelt immers ook een rol in de boeken rond Shardlake van C.J. Sansom. Altijd leuk om te zien hoe feit en fictie elkaar kruisen.

Diezelfde avond was mijn bestelling geplaatst. Ik zoek dan wel enkele extra boeken of DVD’s, kwestie van de verzendkosten te drukken.

Deze keer waren het boeken van Karen Maitland. Ik heb van haar in het Nederlands al twee boeken gelezen, Het gezelschap van leugenaars en De Uilendoders. Twee geweldige boeken maar verder vond ik van haar niets in het Nederlands. Daarom dat ik maar overschakel op het Engels.

In ieder geval heb ik nog vele uren leesplezier in het vooruitzicht.

 

amazon2015.jpg