5K

’t Is alweer een tijdje geleden dat het nog eens is gebeurd maar vandaag was het zover.

Ik was het weekend begonnen met een gezellige quiz van de Chiro in Nijlen, samen met collega’s Leni, Bart en Heidi. We zijn 23ste geworden op 45 deelnemende ploegen. We hebben al wel eens beter gescoord maar zoals Baron De Coubertin zei: “Deelnemen is belangrijker dan winnen”. Bovendien ben ik naar huis gegaan met een heel praktisch fototasje, perfect voor mijn kleine Canon sx 400. Het belangrijkste was wel dat we een heel plezante avond hebben gehad.

Gisteren stond er een wandeling op het programma maar die plannen vielen (letterlijk) in het water. Ik had echt geen zin om enkele uren in de regen te gaan rondlopen. Dat bewaar ik wel voor mijn vakantie in SchotlandTong uitsteken. Aan die vakantie is trouwens de meeste tijd besteed. Een vijftiental wandelingen zijn op de Garmin eTrex gezet. Ik hoop dat het weer goed genoeg is om naar de top van Ben Nevis te wandelen maar er staan ook enkele wandelingen op die wel bij slecht weer te doen zijn.

En zo kom ik aan vanochtend. Omdat de wekelijkse tochtjes in Lier vrij moeizaam gaan besloot ik om een extra looptochtje in te lassen. Om 9 u vertrokken en tot mijn grote verbazing ging het vrij vlot. Zelfs zo vlot dat ik 5 km heb gelopen en dat ik daar minder dan 35 minuten voor nodig had. En dat was (heel) lang geleden. Nu moet ik wel zeggen dat ik altijd al liever in de (heel) vroege ochtend dan in de late avond heb gelopen. Misschien moet ik loopbuddy Sally eens vragen of ze geen zin heeft om ’s morgens om half zes te gaan lopen in plaats van ’s avonds om half achtKnipogen.

 

5k.JPG