Grand Cru

Mijn wekelijkse verplaatsingen naar Lier om een halfuurtje te gaan joggen hebben plezante nevenwerkingen.

Op weg naar ginder mag ik een halfuurtje genieten van Grand Cru op Radio 1 en op de terugweg is het dan weer Radio Nostalgie die me gezelschap met (soms lekker foute) muziek uit de jaren tachtig.

Grand Cru bracht vandaag het beste uit 1979 en als ik het zo bekijk dan is er in dat jaar toch geweldige muziek gemaakt. Joe Jackson, Elvis Costello, Annabel Lamb en natuurlijk KISS. Ik noem dat jaar graag het jaar waarin ik muzikaal volwassen ben gewordenKnipogen.

Wat dat betreft ben ik blij dat ik een kind van de jaren ’60 ben. De eerste kennismaking met muziek in de jaren ’70 met groepen als Mud, The Sweet, Slade, The Osmonds, Bay City Rollers, The Rubettes … Op TV had je jeugdseries zoals De Kat, Het zwaard van Ardoewaan en uiteraard Keromar, series die toch een impact op mijn karaktervorming hebben gehad. Dankzij De Kat ben ik immers zo milieubewust geworden.  

Toen het tijd werd om naar fuiven te gaan zat ik in de jaren ’80 met hun prachtige muziek. Niet alleen internationaal maar ook op Belgisch vlak waren er toen geweldige groepen zoals The Bet, The Machines, Luna Twist, TC Matic en uiteraard de Kreuners.

Zo’n muziek maken ze tegenwoordig toch niet meer.

We hebben vandaag trouwens 4,36 km afgelegd in 32:55.