Sportief

De afgelopen maand was, zo liet Endomondo.com me weten, een heel sportieve maand. Ik was in totaal 21u28 actief, had in die tijd 301,7 km afgelegd (al joggend, fietsend en wandelend) en verbruikte daarbij 11.730 calorietjes.

Of ik daar deze maand aan geraak weet ik niet maar ik ben de maand alvast goed gestart.

Eergisteren het (bijna) wekelijkse half uurtje joggen met loopbuddy Sally in Lier (goed voor 4,05 km). Gisteren voor het eerst sinds (heel) lang nog eens in het Nachtegalenpark in Antwerpen gaan lopen om een start-to-runner gezelschap te houden. Ik had afgesproken met Carine om in het park de looproute van 3km af te werken. Samen met de verplaatsing van De Hertoghe naar ginder en terug kwam ik uit op 4,50 km in 35 minuten.

En vandaag nog eens met de mountainbike naar ’t werk gereden. Deze morgen (of beter deze nacht zoals mijn collega’s zeggen) op 1u14 de 28,6 km gefietst. Vanavond op dezelfde tijd 28,90 km afgelegd. De 300 m verschil zit ‘m trouwens in de manier waarop ik van Viersel naar Ranst rij.

Over de “grote baan” is het 300 m verder dan “achterdoor” tussen de boomgaarden. Eigenaardig genoeg is het langs de “grote baan” rustiger fietsen. Daar lijken in ieder geval minder auto’s te passeren.

Ik moet wel zien dat ik deze maand ook nog een paar lange wandelingen maak. Anders zal ik in september Ben Nevis in Schotland niet kunnen “beklimmen”.

 

endojuli.JPG