Suikerrock – Dag 2

Na een korte nacht (ondanks het feit dat ik op vrijdag niet ben gebleven voor Anouk) en een drukke voormiddag ging het kort na de middag terug naar Tienen voor dag 2. Ik had gemengde gevoelens bij het programma voor deze dag en dat gevoel bleek, achteraf gezien, terecht te zijn geweest.

De tweede dag werd geopend door de jongens van Willow uit Leuven. Alweer een groep die mij onbekend was maar, zoals vaker op Suikerrock, werd ik aangenaam verrast. Toen de jongens ook nog een schitterende cover van A New England van Billy Bragg brachten was ik helemaal overtuigd.

Daarna was het de beurt aan The Van Jets die ik al eerder op Suikerrock had gezien. Ondertussen had ik het gezelschap gekregen van Heidi en Conny. The Van Jets waren, net als de vorige keer, weer heel goed. Ik dacht wel dat ze een nieuwe zanger hadden. De vorige keer had die zwart haar en een rood geverfde arm. Nu had hij wit haar en een lelijk truitje aan. Hij leek me ook minder “wild” dan anders. Maar toch ook weer een geslaagd optreden.

Ondertussen kregen we honger en maakten we een uitstapje in de stad. Een vegetarische wokschotel voor mij en een bio-frietje en/of een broodje voor mijn gezelschap later stonden we terug op de markt. Net op tijd om nog een kwartiertje van The Subs mee te pikken. Of eigenlijk zou ik moeten zeggen: een kwartiertje te vroeg om The Subs net te missen. Velen zullen het wel goed vinden maar voor mij is het niet bestemd.

Bij de volgende groep op het programma, Magnus, had ik hetzelfde voorgevoel. Dat kan ook wel te maken hebben met het feit dat de naam Tom Barman alleen al doet mijn maag ineen krimpen. Ik moet hem niet. Vraag me niet waarom, het is gewoon zo. De muziek die ze brachten lag me trouwens evenmin, ook al waren ze beter dan hun voorgangers.

Vijfde (en voor mij ook laatste) groep voor zaterdag waren The Sisters of Mercy. Die heb ik ooit gezien in de Pallieterhal in Lier, lang geleden in 1984. Veel kan ik me niet meer herinneren van dat optreden alleen staat me voor dat de zanger, Andrew Eldritch een roos in zijn achterwerk stak !? Dat heeft hij zaterdag misschien ook gedaan, alleen heb ik het niet gezien. We stonden nochtans niet zo ver van het podium. Het probleem was dat ze nogal veel gebruik maakten van rook waardoor je nagenoeg niets anders zag. De schermen hielpen ook niet want daar waren voornamelijk beelden uit Japanse B- en C-films te zien. Muzikaal nog best goed dus maar voor de rest zal er me weinig van het optreden bijblijven.

 

IMG_0391.jpeg

Willow

IMG_0413.jpeg

The Van Jets

IMG_0441.jpeg

The Subs

IMG_0464.jpeg

Magnus (met Tom Barman)

IMG_0514.jpeg

The Sisters of Mercy