Fietsen

Knipsel.JPG’t Ging vandaag een zonnige dag worden. Goeie reden om de koersfiets nog eens van de haak te halen en met de fiets naar het werk te rijden.

Ik was vroeger wakker dan nodig maar het leek me beter om toch maar onmiddellijk op te staan. Je weet hoe het gaat wanneer je nog “even” blijft liggen. Bij mij is dat dan terug in een diepe slaap vallen en slecht gezind opstaan.

Gevolg was wel dat ik al om half zes onderweg was naar Antwerpen. Het was trouwens behoorlijk fris en vooral heel mistig vanmorgen. Gelukkig had ik voor de Albertkanaalroute gekozen waardoor ik nauwelijks of geen auto’s ben tegengekomen. Fietsers trouwens ook niet maar ik begrijp dat niet iedereen zo gek is om zo vroeg te gaan fietsen.

Slechts één tegenvaller op de heenrit : ik bleek wel het Rivierenhof te kunnen inrijden maar uitrijden was een andere zaak. De ene na de andere poort was gewoon afgesloten. Niet dicht hè, echt afgesloten met een hangslot. Tenslotte een grindpadje gevonden en toch nog het park uitgeraakt.

Om kwart voor zeven stond ik op ’t werk onder de douche en na een ontbijtje kon ik op mijn “normaal” uur aan de slag.

De terugrit ging langs de boomgaardroute (via Ranst en Broechem dus), in het gezelschap van collega Bart. Persoonlijk hou ik niet echt van die route. Vanaf Ranst gaat het wel maar het stuk door Deurne Zuid en Wommelgem is echt niet aangenaam fietsen. Volgende keer moet ik hem er toch van overtuigen om mijn alternatieve route te kiezen.

Totale afstand voor vandaag: 62,88 km

Totale fietstijd voor vandaag: 2u36m28s

 

fietsen 16072015.jpg